РОКЛЕГЕНДАТА ДЖО ЛИН ТЪРНЪР ЩЕ ПЕЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД

Концерт на роклегендата Джо Лин Търнър ще бъде специалният подарък от „Асарел-Медет“АД и партньорите на компанията за жителите и гостите на община Панагюрище по случай 50-годишния юбилей на дружеството. Световноизвестният вокалист на групите „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ ще пее на 29 август в Панагюрски колонии, където по традиция компанията отбелязва Деня на миньора като свой професионален и фирмен празник. Джо Лин Търнър ще зарадва феновете си с изпълнение на вечни класики от 70- те и 80- те години на миналия век, когато песни като „Can`t Let You Go”, „I Surrender”, „Stone Cold”, „Street of Dreams” и „Spotlight Kid” бяха със статут на химни за всеки рокфен.
Музикалната кариера на Джо Лин Търнър започва в средата на 70- те години на миналия век, когато пее с група „Фанданго“. Там е забелязан от бившия китарист и основател на „Дийп Пърпъл“ – Ричи Блекмор, който през 1979 година го кани да замени зад микрофона Греъм Бонет в новата формация на „Рейнбоу“. Следват три повече от успешни албума с „Рейнбоу“, придружени от турнета из целия свят, пред препълнени зали и стадиони. Пътищата на двамата се разделят през 1984 година, когато Блекмор възражда „Дийп Пърпъл“, което пък дава възможност на Джо Лин Търнър да издаде първия си солов албум „Rescue You”. През 1987 година Търнър получава покана и се присъединява към групата на „свръхзвуковия“ китарист Ингви Малмстийн, с когото издават емблематичния албум „Одисей“. Върхът в кариерата на певеца настъпва през 1990 година, когато заменя не кого да е, а самия Йън Гилън в „Дийп Пърпъл“.
По традиция тържествата за Деня на миньора ще започнат в 10:30 часа, а се очаква роклегендата да излезе пред феновете в 17 часа. Освен специалното участие на Джо Лин Търнър в празничната програма „50 години заедно“ са предвидени и много изненади, с които „Асарел-Медет“АД ще отбележи Деня на миньора и юбилея.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn