Ротаракт клуб – Панагюрище проведе кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”

За първа година Ротаракт клуб – Панагюрище организира своята кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“. Различното тази година е, че каузата е национална инициатива и се проведе едновременно в 11 града в България и общо 20 Ротаракт клуба.

На 7 и 8 март младите ротарактори бяха на площад „20-ти април“, където срещу минимално дарение от 5 лв., подкрепящите благородната кауза получаваха цвете. Инициативата се радваше на изключителен интерес от страна на панагюрската общественост.

Средствата се събираха в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка от град Панагюрище, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на организаторите.
По официални данни, проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация относно деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn