РотариПриз за 2017г. получиха посмъртно Стефан Чуклев и проф.д-р Лъчезар Цоцорков

С РотариПриз за 2017г. посмъртно бяха удостоени Стефан Чуклев за принос в развитието на младежкото ротари движение в общината и проф.д-р Лъчезар Цоцорков за цялостен принос за развитието на Ротари Интернешънъл и популяризирането на Ротари клуб – Панагюрище. Церемонията по награждаването се състоя днес, в ресторант „Каменград”.

„Нашият приятел Лъчезар, където и да ходеше по света винаги посещаваше сбирките на Ротари клубовете по места, идваше от там с идеи, често е разказвал за дейността на Ротари клуб – Панагюрище. Той се гордееше, че е ротарианец. Това е единственият ротарианец в света, който е стъпил на двата полюса, където се е развяло знамето на Ротари”, каза паст президентът Красимир Немигенчев.

Той връчи приза на сина на проф.д-р Лъчезар Цоцорков, Димитър Цоцорков и подчерта: „Радвам се, че си наш член и най-вероятно ще правиш същото, каквото е правил баща ти през своя почти 20-годишен ротариански живот. Ходи по света, говори за Ротари  и за град Панагюрище”.

„При много от пътуванията на баща ми, аз съм бил с него, като едно от най-запомнящата се среща с представители на Ротари беше в Кайро”, сподели Димитър Цоцорков и благодари за приза.

„Стефан, който израсна в Интеракт-Панагюрище беше много активен, остави много хубави спомени у всички приятели. На негово име нарекохме и художествения пленер, организиран ежегодно от Ротари клуб – Панагюрище. С това отличие, днес ние отдаваме почит към този млад човек”, каза Красимир Немигенчев преди да връчи Приза на родителите на Стефан Чуклев.

„Само преди два дни, на 12 май Стефан щеше да навърши 25 години”, сподели неговата майка. По този повод те получили морална подкрепа чрез есемеси от свои приятели, един от които от г-жа Светлина Калчева, майка на приятел на Стефан, която те не познават лично, част от който тя прочете:”Малцина биха постигнали това, което ти направи за толкова малко време. Мечтател, пътешественик, фотограф, програмист, но най-вече приятел, готов  да подаде ръка за подкрепа и помощ на всеки на всеки, който има нужда. Всеотдаен, усмихнат, лъчезарен, магнетичен” и допълни „Да, такъв беше нашият Стефи, харизматичен, оставящ светла диря в сърцата на всички, до които се е докоснал. Раздаваше се за хората, гордееше се с това, че работи за подпомагане и сплотяване на обществото, видно от обществените организации, в които членуваше”.

С минута мълчание и сведени глави присъстващите почетоха паметта на проф.д-р Лъчезар Цоцорков и Стефан Чуклев, за техния принос за развитие  и популяризиране  на Ротарианското движение, за светлата диря, която оставиха след себе си и примера за идното поколение.

Призовете „В прослава на Панагюрище и България” са учредени от местните ротарианци през 2008 година и се присъждат за съпричастност и помощ при решаването на проблемите в обществото, както и за заслуги за прославата на родния край и Родината. Наградата е морална и е в ротарианския дух да насърчава високоморални норми във всички професии и да помага за изграждането на доброжелателство и мир по света.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn