„Ротари клуб” връчи награда – премия „Стефан Чуклев” на пет млади панагюрски дарования /видео/

На 15 януари „Ротари клуб” – Панагюрище връчи награда- премия „Стефан Чуклев” на пет млади панагюрски дарования за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Тазгодишните носители на приза са: Глория Щрангова, Танислав Иванов, Кристина Гочева, Нели Недкова и Лора Куруджиева.

Ротари клуб” – Панагюрище ще продължава и в бъдеще да залага на талантливи млади хора, чийто път е начертан в изкуството и науката“, каза художникът- ротарианец Нистор Хаинов.

Премията се връчва за седма година, а средствата за нея в размер на 1 500 лв. бяха събрани от продажбата на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, който също носи името на Стефан Чуклев. Своеобразната церемония се състоя в Исторически музей-Панагюрище край изложбата с творби от тазгодишния пленер.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов, учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. Връчването на тази премия се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn