Ротари клуб-Панагюрище празнува 15-годишнина

15 години от чартирането си ще отбележи Ротари клуб-Панагюрище в събота, 26 ноември. Редица са големите проекти в служба на обществото и целите на хуманитарната организация, които панагюрските ротарианци реализират през тези години.
През февруари т.г. благодарение на дарение от Ротари клуб в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище бе открита оборудвана с нови компютърни конфигурации зала, която се използва за информиране за кариерното развитие на учениците от община Панагюрище. Една от последните инициативи на панагюрския Ротари клуб е тяхната подкрепа на кампанията на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, като за целта ще финансират провеждането на изследване на кръвната захар на всички деца в общините Панагюрище и Стрелча.
Проявите, свързани с годишнината ще започнат с поднасяне на венец на паметника на първия български ротарианец Събо Николов в градския парк. След това панагюрските ротарианци и техните гости ще посетят многофункционалната зала „Арена Асарел“ и намиращите се в съседство „пеещи” фонтани. Събитията ще продължат с празнична вечеря в ресторант „Каменград”. Мероприятията ще продължат и на следващия ден с посещение на  Исторически музей и зала-трезор „Панагюрското златно съкровище“, посещение и запознаване с възможностите на МБАЛ „УНИ ХОСПИТАЛ“ и във винарна „Румелия“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn