Ротари клуб-Панагюрище с поредно дарение за Филиала на спешна помощ в града

На 13 януари, в зала „Средна гора“ на хотел „Каменград“ Ротари клуб- Панагюрище направи ценно дарение на Филиала на спешна и неотложна медицинска помощ в града- преносим електрокариограф и консумативи.

Дарението се осъществява с с щедрата помощ на инж. Иван Гарчев, дългогодишен ротарианец и изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп“. Той лично връчи дарението на представителя на спешните медици Венелин Петров, като пожела: „Дори един човешки живот да спасите с този апарат, значи мисията ни не е била напразна. Пожелавам ви обществеността да има благодарност към това, което правите“.

От името на Филиала за спешна медицинска помощ в Панагюрище Петров благодари на Ротари клуб-Панагюрище, които винаги са им помагали в нужния момент. Това е много важен апарат за нас, който за много остри сърдечни заболявания се използва за диагностика. Нашите два стари са в незавидно положение. Това е много ценна придобивка за спешните медици“, сподели Петров.

Желаем ви най-вече сила да се справяте в сегашната обстановка, с всичко, което преживявате всеки ден. И да знаете, че всички, макар и да не го показват, са благодарни на нашите медици“, каза д-р Ани Паланкалиева и допълни: „Аз като представител на тази общност, искам да ви уверя, че всяка година една от целите на Ротари клуб-Панагюрище е в това направление от живота на общността в Панагюрище, когато има нужда да се отзовем за каузи, които са полезни за жителите на града. Успех в работата!“

В знак на благодарност за благородния жест представителите на спешните медици Венелин Петров и Стойка Бодурова връчиха символичен подарък на панагюрските ротарианци – дървена пластика с емблематичното за Панагюрище черешово топче.

Това е поредното дарение, което Ротари клуб- Панагюрище прави на Филиала на спешна помощ в града. На 9-ти декември 2020, в деня на Света Анна, покровителка на брака, семейството и майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени, Ротари клуб- Панагюрище дари на панагюрските спешни медици дарението е на обща стойност 1800 лева, което включваше един портативен електрокардиограф, консумативи – 40бр. хартия, два пулсоксиметри и 600 броя предпазни маски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn