„Ротари клуб” Панагюрище ще отбележи международния празник на Ротари и 20 години от създаването си

На 23 февруари, международния празник на Ротари , панагюрските ротарианци ще поднесат венец пред паметника на първия български ротарианец Събо Николов в градския парк, в 17:00 часа. От 18:00 часа, в информационната зала на Исторически музей-Панагюрище ще се проведе открита среща на „Ротари клуб” Панагюрище на тема „Какво е Ротари”. Доц.д-р Атанас Шопов ще направи презентация, проследяваща историята на „Ротари клуб” Панагюрище и световното Ротари движение. През 2018-та година се навършват 20 години от формирането на предварителен „Ротари клуб” Панагюрище. Цялата година ще бъде изпълнена със събития, напомнящи за Ротари с цел превръщането и във все по разпознаваема организация.

Целта на Ротари е да насърчава и развива идеала за служба на обществото като основа на достойно начинание, и в частност да насърчава и възпитава:

Първо. Създаването на познанства като възможност да бъдеш полезен и служиш;

Второ. Високи етически норми в бизнеса и професията, признаване значимостта на всяко полезно занятие, както и стремежа на всеки ротарианец да защитава името на своята професия и да служи на обществото;

Трето. Прилагането на практика на идеала за служба в личния живот, бизнеса и обществения живот на всеки ротарианец.

Четвърто.  Международното разбирателство, добрата воля и мира чрез приятелство на бизнесмени и професионалисти от цял свят, обединени от идеала за служба на обществото.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn