„Ротари клуб” ще връчи награда – премия „Стефан Чуклев” на две млади панагюрски дарования – Анастасия Лулчева и София Николаева

В понеделник, 13 януари, „Ротари клуб” – Панагюрище ще връчи премия „Стефан Чуклев” на две млади панагюрски дарования за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора. Парична награда ще получат художничките Анастасия Лулчева и София Николаева. Момичетата са студентки в столицата, Анастасия в НАТФИЗ, а София в Националната художествена академия.

Премията се връчва за трета година, а средствата за нея бяха събрани от продажбата на две картини на Коледния бал на благотворителната организация и от базарната изложба през месец декември на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, който също носи името на Стефан Чуклев.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано.

Наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов, учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. Връчването на тази премия се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn