„Ротари клуб” ще връчи награда – премия „Стефан Чуклев” на пет млади панагюрски дарования

На 17 януари, „Ротари клуб” – Панагюрище ще връчи награда- премия „Стефан Чуклев” на пет млади панагюрски дарования за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Тазгодишните носители на приза са младите художници Ива Чернирадева – студентка в ПУ „Паисий Хилендарски“, Димитър Панчев – студент в НХА – филиал Бургас, Мария Иванова – ученичка в 10 клас на НХГ „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив, Габриела Попова – ученичка в 9 клас на НХГ „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив и Александра Немигенчева – представител на Ротари в Барселона.

Премията се връчва за пета година, а средствата за нея в размер на 1 250 лв. бяха събрани от продажбата на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, който също носи името на Стефан Чуклев.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов, учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. Връчването на тази премия се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn