Ротари призовете бяха връчени на „Асарел Панагюрище Здраве“, „Асарел-Медет“, Боян Ангелов, Иван Хаинов и Любен Каменов

На официална церемония тази вечер, състояла се в ресторант „Каменград”, Ротари клуб-Панагюрище връчи призовете „В прослава на Панагюрище и България” за 2015 година. Обобщените номинации, направени от медии, неправителствени и общински организации и членове на клуба, определиха носителите на отличието за изминалата година – „Асарел Панагюрище Здраве“АД, създадено като публично-частно партньорство с Община Панагюрище и медици от региона за изграждането на модерния медицински комплекс в Панагюрище, „Асарел-Медет” АД за изградената в публично-частно партньорство с Община Панагюрище многофункционална спортна зала „Арена Асарел”, Иван Хаинов – за родолюбивото му дело, накарало всички да говорят за Панагюрище и да запеят заедно емблематичната песен за Райна Княгиня, писателят Боян Ангелов по случай неговия 60-годишен юбилей и цялостното му творчество в прослава на Панагюрище и спортист №1 на Панагюрище за 2015 година – автомобилният състезател Любен Каменов.

Отличията бяха връчени от елект президента на Ротари клуб-Панагюрище адвокат Стоян Джубелиев на управителя на „Асарел Панагюрище Здраве“АД д-р Борислав Ацев, на изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов, на Иван Хаинов и Боян Ангелов. Възпрепятстван да присъства на събитието бе единствено Любен Каменов.  Наградените благодариха за честа да бъдат носители на подобен приз. Д-р Борислав Ацев и инж. Делчо Николов акцентираха, че признанието е колективно за екипите, с които работят, Иван Хаинов сподели отличието с хилядите хора, които подкрепиха неговата идея през октомври миналата година, а Боян Ангелов изтъкна сантименталната роля на приза, защото за него България започвала от Панагюрище.

Адвокат Джубелиев припомни, че призовете „В прослава на Панагюрище и България” са учредени от местните ротарианци през 2008 година и се присъждат за съпричастност и помощ при решаването на проблемите в обществото, както и за заслуги за прославата на родния край и Родината. Наградата е морална и е в ротарианския дух да насърчава високоморални норми във всички професии и да помага за изграждането на доброжелателство и мир по света.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn