Ротари Приз за 2019г. получиха Василка Сугарева, Веселина Зумпалова-Ралчева, Катя Кроснарова и Мария Оряшкова

На официална церемония, състояла се на 9-то март, в ресторант „Каменград”, Ротари клуб-Панагюрище връчи призовете „В прослава на Панагюрище и България” за 2019 година.

Наградите се връчват за 11 година от местната благотворителна организация. Обобщените номинации, направени от медии, неправителствени и общински организации и членове на клуба, определиха носителите на отличието за изминалата година:

  • актрисата с панагюрски корени Василка Сугарева. През 2019 година тя получи наградата „Икар“ в категория „най-добър дублаж (актриса)“ за нахсинхронния дублаж на Топси, героинята на Мерил Стрийп, в „Мери Попинз се завръща“ ;
  • бизнес дамата Веселина Зумпалова-Ралчева, управител на „Ина” ЕООД, основател и член на УС Българска Асоциация Биопродукти, която получи наградата за „Биопроизводител” на 2019 година;
  • Катя Кроснарова, треньор на КЛА „Оборище”- Панагюрище, която бе определена за треньор на 2019 година в община Панагюрище.
  • Мария Оряшкова, спортист, прославящ името на град Панагюрище, петкратната световна шампионка по самбо.

 Наградите връчи президентът на Ротари клуб-Панагюрище д-р Ангелина Паланкалиева, а всеки от отличените изказа своите благодарности за оказаната чест. От церемонията отсъстваше Мария Оряшкова, поради неотложни ангажименти.

 

Призовете „В прослава на Панагюрище и България”са учредени от местните ротарианци през 2008 година и се присъждат за съпричастност и помощ при решаването на проблемите в обществото, както и за заслуги за прославата на родния край и Родината. Наградата е морална и е в ротарианския дух да насърчава високоморални норми във всички професии и да помага за изграждането на доброжелателство и мир по света.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn