Румяна Халачева ще представи книгата си „Дълбините на древността“ в Панагюрище

Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“, организират представяне на най-продавания роман в книжарниците на гр. Панагюрище – „Дълбините на древността“ и неговата авторка Румяна Халачева. Културното събитие ще се състои на 6-ти октомври /сряда/, от 17:30 часа, в библиотеката.

На страниците на книгата оживяват знакови личности от дълбока древност до наши дни. Кои сме ние? Откъде идваме и накъде отиваме? Какво е мястото ни в глобалните политически игри? Как един човек и един народ могат да променят съдбата си? Каква е тайната на здравето и щастието и още много други въпроси намират отговор в тази духовна книга. В нея почти няма измислени случки. Измислена е само общата история.

Авторката Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия „Иван Гюзелев“ в гр. Габрово и ВИНС „Димитър Благоев“ в гр. Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми във Варна и София. Тя изоставя за 18 години страстта си към писането, за да се отдаде на семейството си и бизнеса. През този период пламва желанието и за духовни знания. Прочита много мъдри книги и трупа жизнен опит, който през 2010 година пожелава да избликне под формата на роман. Книгата е писана в продължение на шест години и редактирана още две. Авторката не бърза да я завърши, а следва знаците и подсказките в живота си, пишейки предимно късно вечер и нощем, когато безбройните и други задължения са приключили. Пишейки книгата, тя осъзнава, че мечтае за възраждането на българския дух.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn