Самбистът Никола Петкански непобедим за четвърта поредна година на ДЛОШ. Трима състезатели на СК „Бойни спортове“ с покани за първенството на Стария континент

Състезателят на СК „Бойни спортове”, Панагюрище Никола Петкански грабна златото на провелия се през уикенда в столицата Държавен личен отборен шампионат /ДЛОШ/ по самбо за юноши и девойки до 18 и до 20 години. Това е четвърта поредна титла за Петкански от този шампионат. Тази година Никола се състезава в категория до 65 кг, като свали 5 кг преди състезанието. Със златен медал се окичи и Недка Каекова в категорията до 40 кг.

Над 500 състезатели от 35 отбора участваха в шампионата. Панагюрският СК “Бойни спортове” се представи с 30 спортисти.

Отлично се представи и Йоана Пишмишова, която взе сребърен медал в категория до 56 кг. Йоана отстъпи само на финала от европейската шампионка от миналата година.

С тези си успехи 3-та спортисти заслужиха място в националния отбор и ще участват на Европейското първенство в Прага (Чехия), което ще се проведе от 14 до 17 април.

ipОтлично се представиха и Василий Найденов (48 кг.) и Венцислав Сурлеков (62 кг.), които завоюваха среброто. За бронз се пребориха Димитър Петкански (90 кг.), Цветан Поибренски (56 кг.) и Танимир Танев(48 кг.)

Пето място зае Пенчо Галилеев (57 кг.), на 7-мо място се нареди Димитър Хаджиев (82 кг.), а на девето мястоПирин Върбанов. Отлично представяне записа и Никоела Пенева.

В отборното класиране женският профил на СК „Бойни спортове” завоюва трето място, а мъжете са четвърти. Тази седмица състезателите на СК „Бойни спортове” ще се борят за медали на Републиканското за мъже и жени.

afОЩЕ спорт на страниците на новия брой на вестник „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn