Самодейни състави от Левски и Елшица взеха участие в XX Международен фестивал за автентичен фолклор в с. Дорково

Женска фолклорна група”Дива”, с ръководител Силвия Ненкова и Танцов състав ”Елша”, с ръководител Диляна Александрова при НЧ”Васил Левски-1927”, с. Елшица и Фолклорен ансамбъл „Аленче” при НЧ”Христо Ботев-1927”, с.Левски, с ръководител Бояна Иванова  се представиха достойно на XX Международен фестивал за автентичен фолклор в с. Дорково.

Състави от три континента участваха във фестивала. Жителите на Дорково, както и традиционно многобройните гости от близо и далеч имаха възможност да видят състави от Боливия, Малайзия, Мексико, Сърбия, САЩ. В програмата бяха включени изпълнения на групи и от цяла България – от областите Пазарджик, Пловдив, Шумен, Перник, Силистра, Видин, Монтана, Стара Загора и др. На всички участници беше връчен диплом и почетен знак на фестивала.

Организатори на събитието са местното кметство, читалище“ Св. св. Кирил и Методий 1919“ в с. Дорково и Фолклорен ансамбъл „Овчарска песен“ – Дорково. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Ракитово и Министерство на културата, както и на фондации и фирми.

Целта на фестивала е да запази и популяризира изворния фолклор , да затвърди ролята на традиционния фолклор за сплотяването на българската общност , да обогати познанията за световното фолклорно богатство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn