Самодейците от НЧ „Ванчо Пашов- 1884”, с. Поибрене взеха участие в събора „Рожен 2016”

Самодейците от НЧ „Ванчо Пашов- 1884”, село Поибрене взеха участие в тазгодишното издание на събора „Рожен 2016”, съобщи председателят на читалището Величка Пандурова. На 15 юли танцовият състав „Ибърски ритми” представи пред журито „Кьорчовата”- автентичен поибренски танц, „Кюстендилска ръченица” и „Ламба”. Групата за автентичен фолклор също взе участие с три изпълнения „Велко си Рада залюби”, „Да знам либе” и „Станке ле, голям дявол”. За своето участие самодейците от Поибрене получиха грамота за отлично представяне във фолклорния конкурс „Рожен”. За своето изпълнение индивидуална грамота получи Христина Дашева. До края на тази седмица се очаква да излезе и класирането.

Емоцията беше много голяма. Успяхме да развълнуваме и разплачем част от журито. Надяваме се да намерим място в класирането”, сподели Пандурова.

Участието на поибренските самодейци на събора „Рожен 2016” се осъществи със средства по Проект за стимулиране на читалищната дейност в Община Панагюрище за 2016 година, с който читалището кандидатства по допълващата субсидия от бюджета на Общинска администрация и с финансовата подкрепа на общинския съветник Стоян Петришки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn