Само един положителен от 652 теста за COVID-19 на работещи в училищата в област Пазарджик

На финала е ваксинирането на медицинските лица в област Пазарджик, каза областният управител Стефан Мирев на заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19, провело се на 28 януари . До момента общо 1274 медици и работещи в здравните заведения са ваксинирани, предстои да започне вторият етап – ваксиниране на работещите в системата на образованието и на персонала и потребителите на домовете за възрастни хора.
РЗИ има пълна готовност за втория етап на ваксинирането, каза по време на брифинга директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова. До момента са направени 652 теста за COVID-19 на работещи в училищата. Един-единствен е бил положителен. Направени са и над 200 теста на персонала в детските градини, като там няма позитивен случай. Във втория етап желаещите да се ваксинират са 1188 човека, като за целта има разкрити 7 специализирани имунизационни кабинети, единият е в РЗИ, където е привлечен общопрактикуващ лекар, имаме възможност и за мобилни екипи, посочи д-р Фани Петрова.
Продължават проверките на РЗИ, ОДБХ и ОДМВР Пазарджик за спазване на противоепидемичните мерки по заповедите на министъра на здравеопазването.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn