Световният ден на безопасност и здраве при работа за 2020 г. с призив за ответни мерки срещу пандемията от СOVID-19

„Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ е лозунгът на Световния ден на БЗР за 2020 г., който се организира ежегодно на 28 април от Международната организация на труда (МОТ). Повече от всякога от основно значение при честването на международния ден ще бъдат повишаването на осведомеността за прилагане на практики за безопасност при работа и важната роля на безопасността и здравето при работа (БЗР).

Трипартизмът е в основата на дейността на EU-OSHA, а европейският социален модел е в центъра на ефикасното управление на БЗР, целящо да защити работниците по време на настоящата криза и в дългосрочен план, включително възстановяване и готовност в бъдещето.

Световната пандемия от COVID-19 и съпътстващата я криза засегнаха всички, но работниците са на първа линия. Ето защо лозунгът на Международният възпоменателен ден за загиналите и пострадалите при трудови злополуки  за 2020 г. е „Да спрем пандемията на работното място“, като той също се отбелязва на 28 април в чест на лицата, които са починали, получили са увреждане, нараняване или са пострадали по време на работа.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn