Световният ден на туризма през 2023 г. е с фокус върху зелените инвестиции

Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 г. на 27 септември, денят, в който Уставът на Световната организация по туризъм (UNWTO) влезе в сила. Мир и диалог, енергия, достъпност, световно наследство, вода и туризъм, устойчив туризъм, приобщаване и туризъм и технологии бяха някои от темите, разгледани в предишните издания на Световния ден на туризма.

Тема за 2023 г.: Туризъм и зелени инвестиции

UNWTO определи инвестициите като един от ключовите приоритети за възстановяването на туризма и бъдещия растеж и развитие. За Световния ден на туризма през 2023 г. UNWTO ще подчертае необходимостта от повече и по-добре насочени инвестиции за хората, за планетата и за просперитета.

Сега е времето за нови и иновативни решения, а не само за традиционни инвестиции, които насърчават и подкрепят икономическия растеж и производителността“, се казва в съобщение на организацията.

Кралство Саудитска Арабия ще бъде домакин на официалния ден на 27 септември, въпреки че всички държави-членки на UNWTO, както и нечленуващи и заинтересовани страни от целия частен сектор, са поканени да бъдат домакини на свои собствени тържества, както и да популяризират деня и централната му тема.

Развълнувани сме да приветстваме световните лидери да отпразнуват Световния ден на туризма през 2023 г. в Рияд, докато чертаем устойчиво бъдеще за туризма, обединявайки хората, свързвайки културите и опазвайки околната среда, като същевременно повишаваме работните места и устойчивостта“, каза министърът на туризма на Саудитска Арабия Ахмед Ал Хатиб.

Ключови теми, които ще бъдат разгледани в Рияд

Как правителствата могат да насърчават международни и частни инвестиции и как могат да подобрят разпоредбите и стимулите относно развитието на човешкия капитал?

Какви стъпки може да предприеме частният сектор, за да отговори на възникващите инвестиционни нужди на туристическия сектор по отношение на образованието?

Как да мотивираме политиците и инвеститорите да подкрепят увеличените инвестиции в екологизирането на туристическия сектор.

Как да ускорим иновациите в областта на климата; как да инвестираме в нови технологии, бизнес модели и практики, за да улесним появата на нови решения за климата.

Какви са наличните финансови инвестиционни механизми и инструменти за подкрепа на иновациите, технологиите и предприемачеството?

Как да се насърчи лесното правене на бизнес, как да се развият по-добре инвестиционни политики и как да се възприемат нови иновативни финансови механизми и решения за справяне с възникващи и сложни предизвикателства.

Как да се преодолее разликата между половете във финансирането и да се ускори достъпът до капитал както на вътрешните, така и на международните пазари за жените предприемачи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn