Световното Първенство по Художествена Гимнастика в София ще си има химн

Специално създадена за химн на Световното Първенство по Художествена Гимнастика, което ще се състои в София от 10-ти до 16-ти септември в Арена Армеец, песента„Golden Girls“е посветена, както на нашите златни момичета, така и на магията на спорта да обединява хора от различни краища на света. В шампионата в София са потвърдили участие 60 държави.

 „Подготовката на това световно събитие, нямаше как да не включва и официална песен. Поканих Deep Zone Project да направят химн за Световното Първенство по Художествена Гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много лесно запомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие. От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика, само българките са наричани „Златни момичета“. Оттам дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн.“ споделя Илиана Раева. 

„Golden Girls“ е по музика и аранжимент на Deep Zone Project, а английският текст е написан от РейчълРоу. Парчето е в съвременен денс стил със запомняща се мелодия и включва български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева. Зад кампанията му застава екипът на „Вирджиния Рекърдс“.

„За нас е чест, че ни избрахада направим химна за Световното Първенство по Художествена Гимнастика, на което сме почитатели! Комбинацията между спортния и музикалния свят винаги е била важна.“, казва лидерът на Deep Zone Project DJ Dian Solo.  

По време на снимките на видеото към „Golden Girls” са използвани над 40 залпа златен брокат. В него участват гимнастички и фенове от различни страни  –  САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и др., споделящи танцово движение, символизиращо туптящо сърце. Основната роля в клипа е поверена на  талисмана на първенството – Златното Момиче Радина Филипова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn