Сдружението на предприемачите в Панагюрище отбеляза 20-годишен юбилей

Със стилно тържество на 30-ти ноември в ресторант „Виктория” Сдружението на предприемачите в Панагюрище отбеляза своя 20-годишен юбилей.

Огнени факли и музиката на Духов оркестър „Делчо Радивчев” посрещаха гостите на празничната вечер. Събитието уважиха областният управител Стефан Мирев, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, председателят на Българска стопанска камара Радосвет Радев, представители на Сдружение на предприемачите от Асеновград, Пазарджик и Стара Загора, Ротари клуб-Панагюрище, Лайънс клуб-Панагюрище, приятели и партньори на Сдружението.

Празникът започна с песен за приятелството в изпълнение на Веселина Ралчева и Сивилиана Котларова. Водещ на тържествената вечер бе актрисата Василка Сугарева.

Присъстващите изгледаха 30-минутен филм, проследяващ в кратце 20-годишната история на Сдружение на предприемачите Панагюрище. С тематична песен бе почетена паметта на починалите членове на сдружението, сред които почетния председател проф.д-р Лъчезар Цоцорков.

С добре дошли приветства гостите председателят на сдружението Николай Митев, като им благодари, че са уважили празника.”Особено съм щастлив, че тук са трима кметове на община Панагюрище за изминалите 20 години, който са наши приятели. За втори път при нас е и гласът на бизнеса г-н Радев, благодаря!”, каза Митев и пожела весела вечер на всички.

Поводът, който ни събира днес е изключително тържествен. Той е свързан с Панагюрище и предприемчивия дух на нашите съграждани. На желанието им да градят, да развиват търговия и бизнес, да работят за местната икономика, да подкрепят културата, изкуството, талантливите деца на Панагюрище“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев. Той благодари на всички членове на сдружението, които през годините работят усърдно за неговото развитие и утвърждаване. На настоящото ръководство за доброто партньорство с местната и държавна власт, за участието в организираните от Областна администрация бизнес форуми и срещи на различна тематика. Областният управител пожела на представителите на бизнеса да продължават да бъдат инициативни, смели и успешни. Да пазят традициите и да търсят иновациите, което ще ги прави едновременно атрактивни и конкурентоспособни. В заключение Мирев изрази подкрепа към всички бъдещи инициативи на Сдружението на предприемачите Панагюрище.

„Това е събитие, с което всеки един кмет на мое място би се гордял”, каза градоначалникът Никола Белишки и допълни: „Аз се гордея с вас, с вашата предприемчивост, упоритост, с това, че вие успявате да бъдете гъвкави и устойчиви на предизвикателствата на времето. Бъдещето е пред вас! Пожелавам ви с дързостта и смелостта на 20 годишните да вървите напред!”

Радвам се, че вие сте поставили началото още преди 20 години с това добро взаимодействие с общината, за което сегашните НПО, може би някои прохождат. Радостно е, че все по-активно участвате в управлението на държавата и общините”, каза в приветствието си председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов. Той им пожела да бъдат здрави и все така предприемчиви.

Да привличат още нови членове им пожела председателят на Българска стопанска камара Радосвет Радев и сподели една любима поговорка:”Когато двама души се срещнат и всеки един от тях носи по една ябълка, и те си ги разменят, всеки си тръгва с по една ябълка. Когато двама души се срещнат с по една идея, и те си я разменят, всеки си тръгва с по две идеи.Това е дълбокият смисъл в сдруженията на бизнеса, че можем да хибридизираме идеите си. Това е онова, което прави живи тези сдружения, те съществуват, защото са необходими на членовете си!”, подчерта Радев.

От името на БСК той връчи на управителя на „ИНА”ЕООД Веселина Зумпалова-Ралчева специална грамота за внедряването на биологично земеделие и получения приз „Биопроизводител” за 2019 година.

Наградите на Стопанска камара винаги значат много за мен”, каза Ралчева и допълни: ”Надявам се, че Панагюрище ще става все повече център на биологичното земеделие и с радост споделям, че според последните данни броят на биологичните земеделски производители и земите, включени в система на контрол в Панагюрище са доста над средното ниво в страната. Смятам, че и аз имам някакъв дял в това, и се радвам много, че нашият град ще стане един оазис на биоземеделието”.

Останалите гости също поднесоха благопожелания и връчиха подаръци на председателя на Сдружението на предприемачите-гр. Панагюрище Николай Митев.

С танците си оцветиха вечерта момичетата от мажоретнен състав „Елинор” при ЦПЛЛР-Панагюрище, с ръководител и хореограф Елеонора Найденова.

 

Градусът на настроението вдигна легендарната певица Петя Боюклиева. С уникалния си глас и лично обаяние тя доказа, че е жена на всички времена.

Сдружението на предприемачите-гр. Панагюрище е учредено през 1999 г. и обединява представители на дребния, средния и едрия бизнес от всички браншове на стопанската инициатива. Основната цел и задача на Сдружението е да осъществява подкрепа на бизнес-активностите на членовете от взаимен интерес в регионален план, развитие на делови взаимоотношения между български и чуждестранни физически и юридически лица, осъществяване общо представителство пред съответните общински и областни държавни структури и др.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn