Сдружение „На Орището“, с.Попинци с награда „ПроКултура“ 2019 в категория „Гражданска организация“

На 11.08.2019 Българска асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха годишните награди „ПроКултура“ 2019 за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията се проведе в Социалната чайна във Варна и бе в рамките на Седмата национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуства“ във Варна.

Сдружение „На Орището “ – село Попинци получи отличие в категория „Гражданска организация“ за целенасочени и резултатни усилия за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез дейности за съхраняване на местния бит и фолклор и подкрепата на участие в общински и национални форуми.

Организатори на събитието бяха Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Отличията се дават за принос за разширяването на достъпа на младите хора към културата в девет категории – „Държавен културен институт”, „Общински културен институт”, „Културна организация”, „Община”, „Детска градина”, „Училище”, „Гражданска организация”, „Медии” и „Фестивали”.

Целта на Националната кампания за достъп на младите хора до култура е стимулиране на социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси, насърчаване на творческо поколение и достъп на младите хора до култура и утвърждаване на социалната мисия на българската култура.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn