Седем срещи по информационната кампания на МЗХ за директните плащания ще се проведат в област Пазарджик

До края на седмицата на територията на област Пазарджик ще се проведат седем информационни срещи по разяснителната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през 2016 г. По време на срещите експерти от Министерство на земеделието и храните и Областната дирекция „Земеделие“ ще информират земеделските стопани във връзка с новостите и изискванията по таз годишната кампания за директните плащания. Присъстващите ще бъдат запознати с промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, регистриране на правните основания до 15 февруари 2016 г. и географско очертаване на заявените земи.
Днес от 10:00 часа ще се състои срещата в гр. Белово, която ще се проведе в залата на Общинския съвет. На същата дата, в рамките на информационната кампания, ще бъдат проведени и срещи от 13:00 часа в град Септември и от 15:30 часа за района на Лесичово, която ще бъде в залата на Информационния център в село Калугерово.
Кампанията в областта ще продължи и на 28 януари в Батак, Пещера и Брацигово. Началният час на срещата в Батак е 10:00 часа и тя ще се проведе в офиса на Общинската служба по земеделие. За 13:00 часа е насрочена срещата в Пещера, която ще се състои в Общинската служба по земеделие, а от 15:30 часа земеделските стопани от Брацигово ще имат възможността да разговарят с експертите в залата на Общинския съвет в Младежкия дом.
На 29 януари, от 10:00 часа, фермерите от Пазарджик ще бъдат запознати с новостите около кампанията по директните плащания, в залата на Общинска администрация.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn