Седмицата на изкуствата продължава с поетична вечер в библиотеката

В четвъртия ден на Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“- 16 юни, от 17:30 часа, в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще бъде представено творчеството на поетите Цвета Иванова и Димитър Никифоров.

На 19 май 2016 г. във филиал „Студентски“ на Столична библиотека младата поетеса Цвета Иванова представи дебютната си книгата „Църква за птици“. Хоризонтите в поетичния свят на Цвета Иванова са необятни. Тя вижда света с очи на художник и рисува с думи. Стиховете ѝ са пропити от себепознание и дълбока осъзнатост за света, за (не)преходното в живота и необходимостта да се твори – прозрения, постигнати след затваряне зад очите си,след поглед навътре към себе си.

За Димитър Никифоров това е втора среща с панагюрската публика. През месец март тази година той гостува в в Общинска библиотека „Стоян Дринов“, за да представи стихосбирката си “Бодли в сърцето. Димитър Никифоров, цитирайки Маяковски, казва за себе си: „Аз съм поет и с това съм интересен, за другото – само ако то касае словото…“

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn