Седмица за четене, творчество и много игри предлага панагюрската библиотека за децата

Стартира инициативата „Четене на открито“ на панагюрската библиотека „Стоян Дринов” , като част от Общинската програма за лятна работа с деца. Днес деца на различна възраст четоха приказки и други занимателни книжки на беседката в градския парк, в компанията на директора на общинската библиотека Стефан Рапонджиев и библиотекаря Цвети Даскалова. Четенето на открито продължава до края на седмицата. Утре – 7 юли, предстои пътешествие по картата на града, с цел запознаване с историята на интересни сгради и забележителности. Идеята е чрез открито краезнание, малчуганите да опознаят Панагюрище и чрез интересния подход да се засили интереса им към културата и историята на нашия край.

На 8 юли е отреден да бъде Ден за творчеството. Децата ще дадат воля и израз на своите дарби и фантазии, които ще реализират в рисунки, апликации, есета и литературни творби по избор. В четвъртък ще има игри на маса – шах, не се сърди човече, домино, табла и др. Двучасов маратон със занимателни, забавни и интересни игри ще забавлява децата, а за победителите ще има награда – книгата „Снежинки” на Людмил Дринов. На 10 юли ще предвижда кино в библиотеката. Любими детски филми и анимации по желание на малките киномани ще бъдат представени в читалнята, която ще се превърне в удобен киносалон.

43

Много занимания по интереси в областта на изкуството, науката, спорта и туризма предлага Програмата за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”, разработена от Община Панагюрище. Широк е кръгът от институции и организации, които участват за реализиране на програмата. Инициативата се осъществява за четвърта поредна година, а Програмата е част от заложените цели в ресор „Хуманитарни дейности“. Организатори на планираните дейности са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс, Градска библиотека „Стоян Дринов“, Народно читалище „Виделина-1865“ и читалищата от  общината. Партньори са Център за обществена подкрепа „Зора”, Дневен център за деца с увреждания „Дъга” и Градски исторически музей.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn