Седмица на духовността стартира днес в НЧ „Искра-1872“ село Попинци

На 25 октомври 2016 година в Народно читалище „Искра-1872“ – с. Попинци стартират дни, посветени на духовните будители на българския народ, съобщи секретарят на читалището Донка Шопова. Дни преди официалния празник на народните будители 1 – ви ноември, да си спомним за онези духовници, творци и държавници, които повече от хилядолетие са развивали и защитавали българския език, култура и национална независимост и да им отдадем заслужена почит и признание, казват от читалището в Попинци.

От 25 октомври до 28 октомври в читалищната библиотека ще бъдат направени мултимедийни презентации, срещи –разговори за будителството и възрожденците с учениците от 1-ви до 7 –и клас на Основно училище „Отец Паисий” – с. Попинци.
На 31 октомври от 18:00 часа в зрителна зала на читалище „Искра-1872” ще има празничен концерт
„Слава вам, Будители!”, с участието на учениците от ОУ „Отец Паисий”, ЦДГ „Яна”, любителски колективи при Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров” – с. Бъта и Народно читалище „Искра-1872” – с. Попинци. Концертът се посвещава и на 60 години от създаването на Фолклорна певческа група в НЧ „Искра-1872” – с. Попинци
Ден на отворените врати в читалищната библиотека ще се проведе на 1 ноември  от 9:00 до 16:00 часа. „На гости на книжките” – среща с децата от Целодневна детска градина „Яна”, литературна вечер с членове на Женско дружество „Горана”

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn