Седмият Открит турнир по шахмат Панагюрище с онлайн излъчване на живо

За първи път в историята на шахматните турнири, които ежегодно се провеждат в Панагюрище, партиите бяха излъчвани на живо в една от най-големите интернет платформи чрез електронни шахматни дъски. По този начин състезанието можеше да се проследи от всички любители на древната игра по целия свят.

 

Четирите електронни дъски са нова придобивка на местния шахматен клуб, като те бяха осигурени с дарение от благотворителната инициатива „Игри за добрини“. Това стана, след като през месец март асарелският отбор надделя в надпреварата, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и получи наградния фонд. Тимът в състав Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов избра за своя кауза закупуването на четирите електронни дъски, които сега създадоха и огромния зрителски интерес към Седмия Открит турнир по шахмат „Панагюрище“.

Над 80 участника се включиха в шахматната надпревара, която се проведе на 8 и 9 май в зала „Арена Асарел“. Организаторите от ШК „Оборище“ и шахматната секция на „Асарел-Медет“, заедно с подкрепата на Община Панагюрище и Асоциация на спортните клубове, бяха осигурили страхотни условия за провеждане на традиционния панагюрски шахматен турнир.

Седмото издание на турнира бе определено като едно от най-силните до момента заради голямата конкуренция, създадена заради присъствието на всички големи шахматни центрове в страната и силното международно участие от Франция, Турция и Македония. Модерното оборудване направи впечатление на всички състезатели, които не скриха учудването си, че малък град като Панагюрище се представя на толкова високо организационно ниво.

Шампион на турнира стана Николай Сотиров, следван от Любомир Мишев и Цветомир Ангелов. При жените първото място отиде при Стефани Чучукова, а за най-добре представил се местен състезател бе определен Анатоли Бабачев. Всички участници получиха подаръци за спомен от турнира, осигурени от Шахматна секция „Асарел-Медет“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn