Седмокласникът от ОУ”Двайсти април” Николай Найденов с поощрителна награда за рисунка от Международния ученически конкурс ,,Заедно в XXI век“

Седмокласникът от ОУ,,Двайсти април“ Николай Христов Найденов получи поощрителна награда за рисунка от Международния ученически конкурс ,,Заедно в XXI век“, съобщиха от училището. Конкурсът е организиран от фондация „Устойчиво развитие за България” съвместно със Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия”, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците”, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България.
Целта на конкурса е да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на българо-руските връзки и сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците.
Възрастова група 5 – 8 клас
Първо място – Танина Костова – 7 клас, ШИИ „Живопис“, ОДК „Св. Иван Рилски“, гр. Казанлък.
Второ място – Слободян Юлия – 14 години, МОУ ДО „ДШИ“, г. Днестровск, Приднестровие, Република Молдова.
Трето място – Колодяжная Юлия Алексеевна – 14 години, МКОУ Павловская СОШ № 3,г. Павловск, Павловский район, Воронежка област, Руска Федерация.
Поощрителна награда:
-Николай Найденов – 13 години, ОУ „20 април“, гр. Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn