Седмокласничката Микаела Славейкова от ОУ”Двайсти април” спечели първо място в националния конкурс за детска илюстрация,,Мъдростта на народа ни“

Първо място за седмокласничката Микаела Славейкова от ОУ”Двайсти април” и нейната илюстрация на приказката,,Сливи за смет“, от националния конкурс за детска илюстрация ,,Мъдростта на народа ни“, организиран от фондация,,Детето и фолклора“, гр.София, съобщиха с гордост от училището. За отличното представяне на Микаела допринесе и нейният класен ръководител Диана Гетова.
Рисунката на Микаела ще бъде включена в деветата книга от многоезичната поредица,,Българската народна мъдрост по света“ на изд.,,Листа“.
За 15-та поредна година фондация „Детето и фолклора“ провежда своя Национален конкурс за детска илюстрация „Мъдростта на народа ни“. В конкурса участваха над 800 ученици от училища, читалища и школи по изобразително изкуство от цялата страна. Детските творби показват интереса на деца и младежи, на техните родители и преподаватели към родния фолклор и възможностите, които той дава за изява и творческо развитие. Показват също истински дарования и високи художествени постижения. През годините, конкурсът се превърна във форум за стимулиране и откриване на таланти, за обучение и възпитани чрез ценностите на родния фолклор.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn