Седмокласничката Симона Дюлгярова от ОУ „Двайсти април“ с трето място от националния кръг на международния конкурс „Плакат на Мира“

Със своята прекрасна рисунка Симона Дюлгярова от 7а клас на ОУ „Двайсти април“ спечели престижното трето място от националния кръг на международния конкурс „Плакат на мира“, организиран от Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130 в България. Рисунката е изготвена под ръководството на г-жа Петя Караджова, която за поредна година поощрява свои ученици да участват в този конкурс. Изложбата с всички 38 творби, допуснати до финалния етап на конкурса, може да бъде разгледана в Галерия Тракарт Пловдив до 26.11.2022 г.

За последните 35 години клубовете на Лайънс по целия свят гордо спонсорират Международния конкурс „Плакат на мира“. Годишно в него участват около 600 000 деца на възраст 11, 12 и 13 години от над 80 страни, вкл. и от България.

Темата за 2022-203 година беше: Лидерство чрез Състрадание” (Lead with Compassion). Децата знаят колко силно може да бъде състраданието. Те често са в състояние да изразят това чувство по-открито от възрастните. Състрадателните лидери трябва да могат да разбират и споделят чувствата на своите последователи, да могат да се поставят на тяхно място преди да вземат правилни решения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn