Секретари на читалища от областта на работно посещение в Стрелча

По покана на Сдружение Танцово-музикална група “Бащино огнище“ при стрелчанското читалище „Просвещение-1871г.“, Експертен читалищен център – Пазарджик организира за секретарите на читалища от областта Работно посещение във времето 20-21 юли 2021 г. в гр. Стрелча.

В първия ден визитата предвижда включване на участниците в Работни групи по различни въпроси, свързани с читалищни инициативи и организации, а вечерта – отбелязване на Илинден чрез Възстановка на местни традиции и обичаи.

Възстановката “Илинден в Стрелча“ е съвместна организация на Сдружение Танцово-музикална група “Бащино огнище“ и Исторически музей гр. Стрелча – домакин на събитието, целящо автентично пресъздаване на местните традиции и обичаи по жътва – с тамошните хуморески, задявки, песни и с дегустация на характерните за това време на годината ястия.

На 21 юли е планирано тематично посещение в НЧ ,,Просвещение-1871 г.“ в града.

Целта на двудневната визита е споделяне на творчески търсения и добри практики, включително и в момента на случването им. Форумът е развитие на постигнатото в Работната среща за активно читалищно лято, в който формат се дадоха немалко заявки за домакинство и теми за професионален обмен в Регионалната читалищна мрежа, съобщи инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ „Читалища“ – Пазарджик.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn