Село Оборище отбеляза своя празник с много музика, танци, веселие и настроение

На 14 юли се състоя празник-събор на село Оборище. Официални гости на събитието бяха областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметът Галина Матанова, общински съветници, кметове на населени места от общината. Официално беше открит обновения площад в центъра на селото. Припомняме, че с капиталови средства от бюджета на Община Панагюрище, в размер на около 96 000 лв. беше подменена настилката на площада, беше поставено лед осветление, нови пейки и озеленяване. Двуметрова дървена скулптура на мечка краси центъра на селото и впечатлява всички със своята атрактивност.

За здраве и благоденствие беше отслужен водосвет, беше осветен и раздаден курбан. За доброто настроение на гостите имаше богата музикална програма с участието на представителите на местното НЧ “Св. св. Кирил и Методий-1912”- пенсионерски клуб „Златна есен”, ансамбъл „Ламба Ламба”,  формациите на хореографа Мария Бензарова: Танцов състав ”Бътава”, с.Бъта и ДЮТС „Карабунарче”, с.Карабунар , Представителен мажоретен състав при СУ ”Нешо Бончев”, вокалните изпълнители от Детска певческа група от с.Бъта, Габриела Шкодрева, Виктория Манева, Ива Дралева и Палома Иванова.

С много емоции зареди празнуващите народната певица Ивелина Колева, сестра на една от най-известните певици в България – Преслава. Завъртяха се кръшни хора на площада, а за да е пълно удоволствието се ля безплатна бира, осигурена от спонсори. Привечер фойерверки огряха небето над бунтовното панагюрско село.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn