Семинар за помощ и подкрепата на пострадали от домашно насилие ще се проведе в Пазарджик

На 26 януари (петък) от 9,30 часа в сградата на Областна администрация – Пазарджик ще се проведе семинар „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие“ –  път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие, организиран от Фондация „Асоциация Анимус” и Фонд за превенция на престъпността ИГА.

Събитието е част от националната  инициатива за популяризиране и подобряване на проекта на Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие и е с подкрепата на г-жа Мария Габриел – еврокомисар, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

Домакин на събитието е областният управител на област Пазарджик г-н Стефан Мирев, който ще открие семинара. Г-жа Габриел ще отправи видео обръщение към участниците.

Програмата включва три панела: „ Съвместни действия за справяне с домашното насилие”, „ Трудности и проблеми в междуинституционалното  сътрудничество” и  „Услуги за подкрепа на лица, пострадали от домашно насилие, и работа с лица извършители”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn