Сериозен интерес към трудовата борса. 24 работодатели предложиха над 100 работни места

24 работодатели от всички сектори на икономиката взеха участие в провелата се днес  в Панагюрище трудова борса. Събитието бе организирано от Дирекция „Бюро по труда“-Панагюрище и Общински младежки парламент.
Трудовата борса бе посетена от 206 търсещи работа лица от общините Панагюрище и Стрелча, предимно безработни лица.
Работодателите от Сектор „Индустрия” с представители на „Добивна промишленост”, „Преработваща промишленост” и „Строителство”. „Добивна промишленост” бе представена от 2 работодатели в сферата на добив и преработка на медни руди и добив на нерудни материали. „Преработваща промишленост” от работодатели в сферата на оптичното и оптикомеханичното производство, производство на изделия от метал и пластмаса, механична обработка на метали, шевно производство и производство на хавлиени изделия и изделия от хартия и картон, строителство. От преработващата промишленост работодатели, заявили най-много работни места са „Ектрон”АД, „Райна Княгиня-П”ООД, „Ритон-П”АД, „Метални конструкции-Т”ООД и „Оптикс”АД.

IMG_3969
Сектор „Услуги” бе представен от работодатели от следните браншове „Търговия”, „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Държавно управление”. Работодател, заявил най-много работни места е ЕТ „Йоги-Пенчо Йонков”.
Сектор „Аграрен” бе представен от 1 работодател, отглеждащ грозде и производител на вина.
Обявени са 102 свободни работни места на пазара на труда, обобщиха експертите от „Бюро по труда“-Панагюрище:
За специалисти с висше образование – счетоводител и инженерни длъжности–машинен инженер, инженер,механик, инженер, конструктор, инженер, електрончик;
За специалисти със средно образование – техник, автоматизация, механици, програмисти, настройчици и оператори на машини с цифрово – програмно управление в металообработване и в оптично производство, електротехници, механик, химик, галванични покрития, строителни техници, геодезисти;
За работнически длъжности – оптици, стругари, шлосери, монтажници, заварчици, шофьори, строителни работници, машинни оператори, шиене на облекла и обслужващи работници,шевно производство, работник, кухня-дюнер, продавач-консултанти, сервитьори, готвачи, сладкар.
Обявени са 6 работни места със сезонен характер.
По Проект „Нова възможност за младежка заетост”, схема ”МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са информирани представителите на 23-мата работодатели. Консултация от експертите получиха 20 от тях, а договореност за заявяване на работни места по схемата има с 9. Работодател с предмет на дейност „Производство на облекло” подаде заявка за 7 свободни работни места.

trudova borsa

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn