Сериозен ръст на кражбите на автомобили

Сериозен ръст на кражбите на автомобили от началото на годината регистрират от полицията. За първите седем месеца на 2015 г. (1 януари – 31 юли) са регистрирани 2696 престъпни посегателства върху моторни превозни средства.
Това признава вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На месец у нас се крадат средно по 385 МПС или около 13 на ден, съобщава БГНЕС.
Справка в статистическите данни на МВР показва, че за цялата 2014 г. са регистрирани 3198 противозаконни отнемания на МПС. За 2013 г. са регистрирани 3170 престъпления.
Над половината от кражбите на коли се извършват в София. Вторият град по интензитет на този вид престъпност е Варна.
За първите седем месеца на 2015 г. от издирване са снети общо 707 превозни средства, допълва вътрешният министър. Бъчварова обаче изрично уточнява, че това не означава върнати на собствениците МПС.
В периода от началото на 2014 г. до настоящия момент на граничните пунктове в страната са задържани общо 312 моторни превозни средства, обект на престъпление (включително и за международен трафик), от които 138 са с български регистрационни номера, сочи статистиката.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn