Сериозна подкрепа за градоначалника на община Панагюрище Никола Белишки за признанието „Кмет на годината“

В шест от общо дванадесет категории кметът на община Панагюрище Никола Белишки е получил максимален брой онлайн гласове в първия етап от провеждания тази година конкурс „Кмет на годината“ в портала на българските общини КМЕТА.bg.
Вторият етап на конкурса, който се провежда с онлайн гласуване, стартира от днес /14 август 2015 година/. Кметът Белишки продължава да се състезава в категориите “Развита инфраструктура“, „Иновации, наука и образование“, „Здрави жители“, „Съхранена история и култура“, „Популяризиране на местния туризъм“ и „Кмет на годината (2011-2015), като в последната категория оценката е за кмет, работил за развитие на общината във всички направления през целия мандат на управление.
Категорията „Кмет на гражданите“ е специална. При гласуването в нея не се преминава от първи към втори етап и е отворено през цялото време на конкурса.
За да бъде максимално обективно оценяването на кметовете, в тазгодишното издание на конкурса е създадена уникална платформа. Всеки, навършил 18 години, може да гласува за своите кметове фаворити по възможно най-лесния начин. За да бъде зачетен вотът за валиден, трябва да се гласува за кметове в поне 4 от общо 12 категории.
Първият по рода си форум има за цел да популяризира добрите практики на общините, да покаже как кметовете подобряват работата си, взимайки примери от свои успешни колеги от Европа. И най-важното – какъв е реалният ефект за живота на гражданите.
Конкурсът „Кмет на годината” показва доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията.
Победителите в конкурса ще бъдат излъчени на официалната церемония „Кмет на годината“ на 11 септември. Церемонията ще бъде излъчена пряко по БНТ.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn