Силвана Байкова от Клуб по кик бокс „Оптикс“ е носител на наградата “Дух и сила” за 2021г.

На 24-ти октомври пред спортна зала „Арена Асарел“, беше връчена за пета година наградата “Дух и сила”, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище.

Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги за развитието на спорта в града. На церемонията присъстваха семейството и приятели на Кръстьо, както и много спортисти. В началото на събитието водещата Нора Кунчева припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев –младши.

В определения срок бяха подадени единадесет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище: Андрей Терзийски – Клуб по кик бокс „Оптикс“, Карлос Димитров – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище, Лука Ралчев – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище, Мариела Стоилова – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище, Марин Раленеков – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище, Момчил Поптолев – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище, Николай Шишков – Шахматен клуб „Оборище“, Николай Такучев – Клуб по кик бокс „Оптикс“, Силвана Байкова – Клуб по кик бокс „Оптикс“, Таня Узунова – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище и Теодора Тропчева – Клуб по лека атлетика „Оборище“Панагюрище.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2021 година и връчи приза на Силвана Байкова- клуб по кик бокс „Оптикс“. Тя получи парична поощрителна награда в размер на 400лв и грамота.

Зад успехите на всеки спортист стоят усилията на неговите треньори, ето защо парична награда получи Здравко Еров, треньор на Силвана Байкова, връчена от Кръстьо Тютюнджиев – старши, треньор за 20-ти век на Община Панагюрище.

Символични подаръци получиха и треньорите на останалите младите спортисти, кандидатствали за наградата – Катя Кроснарова, треньор в КЛА „Оборрище“ Панагюрище и Христо Костурков, треньор на Шахматен клуб „Оборище“.

Животът на Кръстьо Тютюнджиев- младши беше изпълнен с много приятели, близки и далечни, но искрени. За пета поредна година приятелите на Кръстьо Тютюнджиев пожелаха да се включат със свои награди. По този начин те проявяват своето отношение на обич и уважение към неговата личност и дела. Тази година Радослав Рангелов – инструктор по силови и кондиционни тренировки, връчи поощрителните награди от името на приятелите на Кръстьо Тютюнджиев. „Опитвайте се да пренесете качествата, които изграждате в спорта и в живота“, пожела на младите спортисти Рангелов.

Водещата на церемонията Нора Кунчева благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти. „Млади момчета и момичета,вие сте прекрасни и ние ви благодарим за това. И нека да ви краси не само младостта, а пламъкът в очите и устремът за победа! Желанието за промяна към по-добър живот!, защото преди да се промени светът към по-добро, трябва да се променим ние , каза още Кунчева и завърши с думите на Кръстьо: Събуди се и бъди своята най-добра версия!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn