Силен старт за панагюрските джудисти

Първи турнир след голяма пауза  за джудистите на Обединен спортен клуб „Панагюрище“. На 19 септември те взеха участие в международен турнир, организиран от СК „Щит“ /Пловдив/, който се проведе на открито във връзка със спазване на противоепидемичните мерки заради коронавируса. Над 300 състезатели от цяла България и чужбина проявиха интерес към турнира.
Георги Динков завоюва шампионска титла в категория +66 кг. Спартак Кеков се пребори за среброто в категория 66 кг, като това беше първото му участие в тази, по-горна за него, категория.

При по-малките Мартин Цеков /категория 38 кг/ и Ивомир Стоянов /категория + 53 кг/ спечелиха бронзовите медали.

На следващия ден двама състезатели на панагюрския клуб взеха участие в турнира на СК „Топалов“, провел се в „Арена Асарел“ в Панагюрище. И двамата малки джудисти се окичиха с по два медала. Николета Петрова се пребори за злато и бронз, а Ивомир Стоянов завоюва златото и среброто в своята категория.

Джудистите подновиха активния си тренировъчен процес от 15 септември. Залата по самбо и джудо е отворена за всички желаещи да се занимават с тези спортове, сподели треньорът Александър Фръгов.

На 26 септември джудистите на ОСК „Панагюрище“ ще вземат участие в дебютния турнир в памет на Георги Тонков, който ще се проведе в Пазарджик.
Георги Тонков, познат в спортните среди на джудото и самбото като властелинът на тежката категория, си отиде след боледуване през 2008 година, само на 33 години. В продължение на около 10 години той e и неизменен титуляр на националния отбор на всички световни първенства. През тази година за пръв път се организира турнир в негова чест.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn