Силни постижения за атлетите на КЛА“Оборище“- Панагюрище в Националния шампионат

При отлична организация, слънце и силни резултати в почивните дни протече Националният шампионат по лека атлетика за 16 годишни момичета и момчета и за мъже и жени.

От КЛАОборище“, Теодора Тропчева при момичетата 16 г, спечели бронзов медал в скока на височина след атлетките на Харманли и СК“Ивет Лалова“. При момчетата на 100 м препятствия, висок скок, копие, 800 метра, много престижно се представиха- Момчил Поптолев, Лука Ралчев, Христо и Делчо Арбалиеви и Иван Сейменов, а щафетата 4 по 100 м. стана 5 в генералното класиране. „С интерес очаквахме старта на 800 м , където юношата от града ни –Иван Иванов,стана шампион за 2021 г предната седмица. Тогава той постигна и личен резултат от 1,55,24, но нормативът за участие в Балканските игри е 1,54,78, и точно затова решихме да стартира при мъжете с цел покриване на норматива“, сподели треньорката Катя Кроснарова. Още с дадения сигнал, шампионът при мъжете Алекс Василев-Академик София , поведе уверено колоната, следван от Трифон Илиев-Шумен, Еркан Низам –Варна и Иван Иванов от Панагюрище, с преднина пред останалата група. След като беше ударена камбанката за последната обиколка ,с мощен финален спринт на последните 250 метра, Иван зае втората позиция и я запази до финала, като спря хронометъра с нов личен резултат -1.53.00, а с това и заяви участие и покрит норматив за Балканските игри другата седмица в Турция. Така се оформи и финалното трио- Алекс Василев-Академик София -1.52,56, следван от Иван Иванов -Панагюрище-1.53.00 и Еркан Низам -“Евър“ Варна-1.54.70.

УС при клуба, с председател Кристин Кроснаров сърдечно благодарят на родните атлети за постигнатите високи резултати, а на Иван пожелават успех на Балкнските игри в Истанбул.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn