Силно начало за 11-годишните хандбалистки

На 5 декември Хандбален клуб „Панагюрище” бе домакин на две срещи. Първата среща бе между женските отбори на „Панагюрище” и „Сливница”. Добра игра за панагюрки през първото полувреме, завършило при резултат 14:12 в тяхна полза. През втората част панагюрският отбор допусна множество грешки в нападение и защита и позволи на гостенките от „Сливница” да дирижират играта. Краят на мача дойде при резултат 28:24 за гостенките. С тази загуба отборът на „Панагюрище” заема последното място в есенното първенство, като е с равен брой точки с отбора на „Сливница”, но с по-лоша голова разлика.
Въпреки последното място, нашият отбор е млад и ако бъде подсилен с две състезателки ще придобие друго лице, коментираха треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов. Жените ще почиват до Нова Година, след което веднага започват подготовка, тъй като първите мачове ще бъдат на 23 януари.
Втората среща в съботния ден бе от Регионалното първенство за 12-годишни момичета между отборите на „Панагюрище” и „Сливница”. След неуверено начало и повеждане за гостите, настъпи изравняване на резултата и първо полувреме, завършило с гол преднина за панагюрки /6:5/. През цялото второ полувреме играта бе изравнена и срещата завърши при равен резултат /9:9/.
Следващият турнир на 12-годишните момичета ще бъде на 18 декември в Панагюрище, където отборите на „Панагюрище” и „Сливница” ще играят срещу отборите от Хасково, Топлика и Свиленград.
На 6 декември в Хасково се проведе първият турнир от Регионалното първенство за 11-годишни момичета, които играят мини хандбал. Малките панагюрски хандбалистки бяха най-подготвеният отбор и резултатите от срещите са показателни:
„Панагюрище“-„Топлика“ –  18:2 /10:1 на полувремето/
„Панагюрище“ -„Свиленград“ –  21:2 /13:0 на полувремето/
„Панагюрище“-„Хасково“ – 22:4 /12:1 на полувремето/.

Панагюрки играха в състав: Божидара Карагьозова, Аделина Футекова, Дарина Кирилова, Цветелина Пашова,Теодора Панова, Ваня Шиндарова, Стоеслава Кекова, Стела Дашева, Шинка Филипова, Габриела Щрангова, Габриела Кирилова, Петя Калагларска, Екатерина Баракова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn