Силно представяне за панагюрските джудисти

Силно представяне направиха панагюрските състезатели на Държавния личен шампионат по джудо за младежи и девойки до 20 години и за юноши и девойки младша възраст. Шампионатът се проведе този уикенд в София. Панагюрските джудисти се изправиха срещу сериозна конкуренция от над 600 участници, представители на над 60 клуба от цялата страна.

Донка Русева безапелационно завоюва златен медал в категория до 44кг. след 4 победи при девойките младша възраст. Това бе и първият златен медал на Русева от държавен шампионат, постигнат с много упорити тренировки и спортен хъс.

Пет победи и бронз завоюва Ивелин Танковски при юношите в категория до 38 кг., като допусна загуба единствено от шампиона в категорията. Малко не достигна на Янко Янков да грабне медал в своята категория до 46 кг. Той зае 5-то място, като показа голям потенциал. Добро представяне в същата категория и за Валентин Асенов, и Виктор Танковски.

При девойките и младежите до 20 години, 7-ми мeста заеха Димитър Петкански в категория до 90 кг. и Димитрия Кунчева в категория до 57 кг., на 9-то място се нареди Цветан Поибренски в категория до 60 кг., 13-то място зае Димитър Хаджиев в категория 81 кг.dj

Треньорите Иван Нетов, Александър Фръгов и Милена Хъркова са доволни от представянето на възпитаниците си. В събота и неделя предстои Републиканско първенство за момчета и момичета, и за жени и мъже до 23 години, където панагюрските състезатели отново ще се борят за медали.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn