Силно предствяне на СК „Бойни спортове“ в турнира по самбо „Орчо Войвода“

На 28 ноември в Панагюрище се проведе поредният традиционен турнир по самбо „Орчо Войвода“. Турнирът е единствен, който се провежда в България за тази година. Гордост за СК „Бойни спортове“ – Панагюрище е, че за първи път в историята на турнира бяха организирани три вида спорт: Спортно самбо за кадети и кадетки, Бойно самбо за младежи до 20 години и Самбо в партер.

Участие в турнира взеха рекордните 21 клуба и над 160 състезатели от Видин, Благоевград, Варна, София, Перник, Горна Оряховица и др. Турнирът премина на изключително високо ниво, при огромна конкуренция, а всички са доволни от перфектната организация и условията в зала „Арена Асарел“.

Гости на състезанието бяха президентът на Българската федерация по самбо – трикратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров, както и златното момиче на Панагюрище Мария Оряшкова, която с присъствието си подкрепяше и стимулираше състезателите на „Бойни спортове“. От своя страна те се представиха отлично.

 

Спартак Кеков и Георги Динков заслужено спечелиха златните си медали, те нямаха изиграна цяла среща – побеждаваха с 8:0 още в първите минути. Двамата се подготвят за предстоящото Европейско първенство в Кипър, което ще се проведе след по-малко от месец. Златен медал завоюва и Иван Хърков. Той беше спечелен в самбо партер, където Иван за първи път участваше. След четири оспорвани срещи, той заслужено се окичи със златото.

Отлично се представиха и другите наши състезатели. В категория 54 килограма Елеонора Делийска грабна златния медал, а Райна Йорданова взе среброто. В категория 65 кг Владимира Гинделяк се окичи с бронзов медал. В категория плюс 65 кг Николета Петрова е на второ място. При кадетите трети места спечелиха Мартин Цеков и Денис Кемилов. На престижното пето място се класираха Екатерина Баракова, Иван Златанов, Даниел Александров и Ивомир Стоянов. Седмо място заслужи Симеон Петков.

Треньорите и ръководството на клуба поздравяват своите състезатели за достойното представяне и им пожелават нови успехи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn