Сключиха се първите договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ със средства от фонд „Солидарност“

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в МРРБ бяха сключени първите договори, по които 10 публични институции получават безвъзмездна финансова помощ по линия на фонд „Солидарност“ във връзка с бедствията от периода 19-23 юни на миналата година.

Общата стойност на подписаните днес договори е 6 420 766.28 лв., а общините, които сключиха контракти на 1 юни са Копривщица; Шумен, Антон, Созопол; Габрово, Никола Козлево, както и град Добрич, Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на регионалното развитие и благоустройството – Дирекция „Благоустройство и геозащита“. Договорите подписа заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството и координатор на помощта от фонд „Солидарност“Деница Николова.

С финансовата помощ ще бъдат изпълнени проекти за възстановяване на засегната от бедствията републиканска пътна инфраструктура, ще бъдат извършвани укрепителни и отводнителни работи, ще се изградят подпорни стени.

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn