Скок на диагностицираните с коронавирус. От Пазарджишка област са 10 лица. Двама от новозаразените са хоспитализирани в панагюрската болница

Диагностицираните с коронавирус през последното денонощие у нас са 436, при направени общо 5431 PCR теста. Малко над 8% от тестваните са заразени, показват данните в Единната информационна система. Досегашният рекорд беше много по-нисък – 330 новозаразени за денoнощие. В Пазарджишка област случаите са 10.

Две от пробите са на жени, хоспитализирани в МБАЛ „Уни Хоспитал“ град Панагюрище. Едната жена е от град Стрелча на 37 години, другата е от град Панагюрище и е на 36 години.

Четири от пробите са на лица от град Пазарджик:

* Жена на 54 години, санитар в „МБАЛ-Пазарджик“, е поставена на домашна изолация

* Семейство, жена и мъж на 65 години са поставени на домашна изолация

* Жена на 71 години е хоспитализирана в МБАЛ „Хигия“

В МБАЛ „Хигия“ е хоспитализиран и мъж на 59 години от село Мокрище.

Останалите три проби са на пациенти от град Велинград хоспитализирани в „МБАЛ-Велинград“. Те са три жени на 48, 54 и 72 години.

Общият брой на потвърдените случаи в страната става 22 306, от които активни 6134. 131 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 15 310. Хоспитализираните лица са 971, от които 57 се намират в интензивното отделение. Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 862. 8 от случаите са от последните 24 часа.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn