СК ”Топалов”, с. Бъта е носител на Купата на кмета на Перник от турнир по джудо

Осем златни, седем сребърни и седем бронзови медала спечелиха малките лъвчета на СК „Топалов“, село Бъта от турнира по джудо, който се проведе в гр.Перник.
С това децата заслужиха и Купата на кмета на Перник  за първото място в отборното класиране със 115 точки актив. 215 състезатели от 19 клуба в страната участваха в открития турнир по джудо за купата на кмета на Перник, който е възобновен след 28-годишно прекъсване. В това състезание участват представители на най-елитните клубове по джудо в страната, които се състезават и в държавното първенство. Участниците се състезаваха в 57 категории и минимум 3 възрастови групи, като най-малката категория в този турнир са деца, родени 2010-2011г. Най-силните отбори взеха участие в това републиканско първенство. Според треньорите, турнирът в Перник е своеобразна републиканска проверка за нивото на подготовка на състезателите.

На 7 ноември (събота) СК „Топалов“, село Бъта, ще вземе участие с 20 деца в международния турнир по джудо „Илинден Оупън“ в София. Над 500 състезатели от 13 страни ще премерят сили в обновената спортна зала „Триадица“. Участниците ще бъдат разпределени в шест възрастови групи и в десет теглови категории.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn