Слаб интерес към EURES информационния ден в Панагюрище

Днес, 17 юни, дирекция „Бюро по труда”- Панагюрище организира EURES информационен ден за лица, нерегистрирани в бюрото по труда, по инициатива на Агенцията по заетостта.

„Интересът беше сравнително слаб, защото предлаганите възможности са много атрактивни”, сподели  eures съветникът Галя Бимбашова. Тя даде пример с програмата, която подпомага, включително и финансово,  младежи от ЕС, които искат да започнат дуално професионално обучение в Германия, както и офертата на „Агривива”, насочена към млади хора на възраст от 14 до 25 години, включваща езикова подготовка и работа във ферми в Швейцария.
Участниците в информационния ден имаха възможност да се запознаят с посредническите услуги, които предоставя Агенцията по заетостта, като член на Европейската мрежа EURES, както и информация за ползването на европейския EURES портал и EURES сайта на Агенцията по заетостта като инструменти при търсене на свободни работни места в Европейския съюз.
Търсещите работа лица можеха да получат  практически съвети за подготовка на документите за кандидатстване от EURES съветниците и асистентите от бюрото по труда. При изявено тяхно желание за създаване на профил в европейския портал, който ще е достъпен за работодатели от Европа, могат да се договорят и допълнителни срещи, както и да бъдат информирани по телефон или имейл при обявяване на подходящи работни места.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn