Славчо Николов-китарист на група „Фондацията“: Феновете ни в Панагюрище ще чуят песни, обичани от поколения българи

Концерт на супергрупата на България „Фондацията“ ще бъде подаръкът от „Асарел-Медет“АД и партньорите на компанията за Деня на миньора. Традиционният концертът по случай професионалния и фирмен празник на дружеството ще бъде на 27 август в курорта Панагюрски колонии. Ето какво сподели Славчо Николов-китарист на група „Фондацията“, броени дни преди събитието.

Как се роди идеята за създаването на групата и защо избрахте името „Фондацията“?
Дони е идеологът, негова е идеята за създаването на „Фондацията”. Един ден той ни събра, разказа ни, че има идея за създаването на група, в която да участват музиканти от емблематични български групи и формации. Предложи и името „Фондацията”, което е по идея от поредицата на Айзък Азимов и така започна всичко.

Имате много концерти зад граница. Различава ли се публиката у нас и в чужбина?
Не много. Навсякъде нашата публика е от хора, които обичат хубавата българска музика и на концертите ни се събират  три поколения. В чужбина хората са малко по-носталгично настроени и реагират по-емоционално. Често се случва да видим сълзи в очите им, докато свирим.

Кое е най-необичайното място, на което сте свирили?
Изпълнявали сме на четири континента- Европа, Америка, Азия и Австралия, но необичайното  тепърва предстои. Имаме желанието да направим концерт в Антарктида, като част от околосветско турне.

 Мислите ли за албум с авторска музика на „Фондацията“?
Вече имаме издаден албум на „Фондацията” със симфоничния оркестър на БНР, който се предлага заедно с книгата за Фондацията  от издателство „Сиела”. Останалото засега ще запазим в тайна.

Какво да очакват феновете Ви в Панагюрище?
Най-доброто от нашия репертоар. Акустично изпълнение на емоционални балади и динамични песни, познати и обичани от поколения българи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn