Следи се състоянието на реките, водните басейни и пътната мрежа в област Пазарджик. Шофьорите да бъдат особено внимателни, апелират от полицията

Спокойна остава обстановката на територията на област Пазарджик, съобщават от пресцентъра на Областанат дирекция на МВР в Пазарджик. Предвид на непрекъснатите валежи от дъжд, а по високите райони и от сняг, на територията на целия регион ежедневно са извършва мониторинг на състоянието на реките, водните басейни, пътната мрежа от служители на РДПБЗН и ОДМВР-Пазарджик. За радост в нашата област през изминалото денонощие обстановката е спокойна. Екипи на пожарната са оказала съдействие в отводняване на мазе в къщи в село Дорково, приземен етаж на заведение във Велинград. Тази сутрин пожарникари отводняват приземен етаж на къща в село Света Петка и приземен етаж на обществена сграда в Пазарджик.

В резултат на интензивните валежи водната маса не може да се абсорбира навреме от почвата или приеме от отводнителните шахти и за това една част остава на повърхността, в това число и по пътищата. Това създава риск от аквапланинги или загасване на автомобилите, ако през въпросните места се преминава с по-високи скорости. Органите на реда съветват водачите да шофират с много по-ниски от допустимите скорости, като се съобразяват с метеорологичната и пътната обстановка. Особено внимание за шофиране в районите на АМ „Тракия”, пътя Белово-Пазарджик-Пловдив в района около „Септемврийско ханче”, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Стрелча, Пазарджик-Пещера -Батак, Варвара-Велинград. В дефилетата има риск и от паднали камъни, затова, ако пътувате и станете свидетел на паднала скална маса, незабавно подайте сигнал на телефон 112, за да бъдат незабавно предприети действия за нейното отстраняване от пътното платно, апелират от полицията.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn