След конкурс двама нови нотариуси в Панагюрище

Двама нотариуси ще отворят кантори в Панагюрище. Това стана ясно след като министърът на правосъдието Цецка Цачева издаде заповеди за вписване на новите нотариуси, които си спечелиха места след последния конкурс в края на миналата година. Новите нотариуси в Панагюрище са Катерина Цветкова и Стоян Богданов.

Назначените в страната са общо 74.
Заповедите са с дата 2 януари 2019 г. и трябва да бъдат обявени на всички кандидати за позициите в дадения съдебен район. Те ще имат 14 дни, за да решат дали да обжалват. Като за първи път, след последните изменения в Административно-процесуалния кодекс, това ще става пред Административния съд София-област.

Еднаквият бал от двата изпита стана причина в 5 града министър Цачева да разкрие допълнителни места за нотариуси. В резултат на това в Асеновград, Карнобат, Нова Загора, Панагюрище и Чирпан кантори ще отворят двама нови нотариуси, а не само един, каквито бяха разчетите на Министерството на правосъдието.

Вписването на новите нотариуси става с решение на Съвета на камарата, но за целта заповедта на министъра на правосъдието трябва да е влязла в сила. Т.е. при обжалване, моментът, в който попълненията след последния конкурс започнат работа, може да се отложи с месеци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn