След указания на ЦИК консултациите за състава на РИК Пазарджик се отлагат за 19 септември 2021 г.

С нова заповед ТУ-205/14.09.2021 г. областният управител на област Пазарджик Иван Васев отложи насрочените за 16 септември консултации за постигане на съгласие и изготвяне на предложение до ЦИК относно състава на РИК-Пазарджик за 19 септември 2021 г. /неделя/, от 11,30 часа, в Заседателна зала на Областна администрация Пазарджик. Консултациите са публични и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

Отлагането на насрочените консултации за 19 септември 2021 е в изпълнение на указаното с писмо № ПВР-05-1/14.09.2021 г. от Централната избирателна комисия и е „свързано с предстоящото насрочване на изборите за народни представители и приемането на необходимите решения от Централната избирателна комисия, включително прилагането на § 5, т.2 от ДР на Изборния кодекс“.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции – БСП за БЪЛГАРИЯ, Движение за права и свободи – ДПС, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение), ИЗПРАВИ СЕ! НИЕ ИДВАМЕ!, ГЕРБ-СДС, ИМА ТАКЪВ НАРОД.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица следва да представят до 10,00 часа на 19 септември 2021 г. в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповед ТУ-205/14.09.2021 на Областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.

Консултациите ще се проведат при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки за COVID-19 и указанията за провеждане на мероприятия в закрити помещения.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn