Снеговалежът над Панагюрище продължава

Слаб снеговалеж има в Панагюрище. Температурите днес ще са в интервала от -4 до -9 градуса. Снежната покривка е около десетина сантиметра.

Очаква се днес синоптичната обстановка в страната да се усложни. На много места валежите ще са значителни и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен вятър от изток-североизток, с него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за виелици и навявания.

През следващите дни ще бъде много студено, като сутрин температурите ще са предимно между минус 10° и минус 15°, на места и по-ниски, а и дневните навсякъде ще са отрицателни. Валежите още във вторник чувствително ще отслабнат, в повечето райони временно и ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали. Вятърът също ще отслабне. В сряда ще превалява сняг, на повече места и повече като количество – в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, повече в Източна България. Месец март ще започне без валежи, а и облачността временно ще се разкъсва.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn